Om campingen

Tokenäs camping ligger i ett naturskönt område ca 800 m söder om Byxelkrok på norra Öland. Allt som allt finns det ca 125 platser, samtliga bokningsbara platser har egen el. Campingen är uppdelad på 4 områden enligt följande från norr till söder:


Service:
I samma hus som receptionen finns kioskverksamhet där ni kan köpa allt från glass, godis och läsk. I samma byggnad finns också TV-rum samt matplatser att utnyttja vid måltid. Kyl & frys finns i huset för tältare som saknar kylskåp

Vi har ett servicehus beläget något åt norr på området. Där hittar ni allt ni behöver i form av toaletter, duschar, disk, tvätt och kök. Vi har självklart separata avdelningar för damer och herrar.


Enbacken:
Området längst norrut på campingen. Tomterna är i huvudsak stora och rymliga. Kvällssolen når de flesta platserna och utsikten från några utav dem är magnifik.


Lilla fältet:
Lilla Fältet ligger närmast söderut från receptionen sett. Här finns ett 25-tal platser där tomterna är generellt sett jämna och fina med härlig utsikt över Kvarnbacken och Kalmar Sund. Endast el-platser bokningsbara.


Ängen:
Här är området för Dig som önskar morgonskugga. Alar längs bäcken och slånhäcken österut tryggar för detta. Platserna mot körsbärshäcken ger dock mer kvällsskugga för den som önskar det.


Stora fältet:
Platserna ute på Stora Fältet är de generellt jämnaste och mest ”luftiga” sett över hela campingen. Längs norra kanten finns tillfälle till både morgon- och kvällsskugga. I mitten är solexponeringen stor.