Om campingen

Tokenäs camping ligger i ett naturskönt område ca 800 m söder om Byxelkrok på norra Öland. Allt som allt finns det ca 125 platser, samtliga bokningsbara platser har egen el. Campingen är uppdelad på 4 områden enligt följande från norr till söder:


Service:
I samma hus som receptionen finns kioskverksamhet där ni kan köpa allt från glass, godis och läsk. I samma byggnad finns också TV-rum samt matplatser att utnyttja vid måltid. Kyl & frys finns i huset för tältcampare som saknar kylskåp

Vi har ett servicehus beläget något åt norr på området. Där hittar ni allt ni behöver i form av toaletter, duschar, disk, tvätt och kök. Vi har självklart separata avdelningar för damer och herrar.


Enbacken:
Området längst norrut på campingen. Tomterna är i huvudsak stora och rymliga. Kvällssolen når de flesta platserna och utsikten från några utav dem är magnifik.


Lilla fältet:
Lilla Fältet ligger närmast söderut från receptionen sett. Här finns ett 25-tal platser där tomterna är generellt sett jämna och fina med härlig utsikt över Kvarnbacken och Kalmar Sund. Endast el-platser bokningsbara.


Ängen:
Här är området för Dig som önskar morgonskugga. Alar längs bäcken och slånhäcken österut tryggar för detta. El-platserna och längan mot körsbärshäcken ger dock mer kvällsskugga för den som önskar det. Endast el-platser bokningsbara.


Stora fältet:
Platserna ute på Stora Fältet är de generellt jämnaste och mest ”luftiga” sett över hela campingen. Längs norra kanten finns tillfälle till både morgon- och kvällsskugga. I mitten är solexponeringen stor.